Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان فرمانده مرکز آموزش تخصص‌های دریایی باقرالعلوم(ع) با اشاره به اینکه تاکنون ۶۰۰۰ کشتی تجاری و نفتکش توسط نیروی دریایی ارتش اسکورت شدند، گفت: در حال حاضر ناوگروه ۷۹ نداجا با اقتدار در حال گشت‌زنی در مدار ۱۰ درجه شمال اقیانوس هند است.

امیر دریادار دوم مهدی شعبان‌زاده در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه هفتم آذر سال ۵۹ نقطه عطفی در تاریخ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود، اظهار کرد: در زمانی که دشمن تا دندان مسلح به میهن اسلامی‌ حمله کرده بود نیروی دریایی با عملیات مروارید به جنگ با نیروی دریایی عراق رفت و یکی از اهداف حمله سراسری عراق به ایران توسعه جغرافیایی مرزهای خود بود که با برنامه ریزی و دلاورمردی‌های جوانان این مرز و بوم توطئه شوم عراق نقش بر آب شد و حتی نتوانست تا پایان جنگ صادرات نفتی از دو پایانه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرمانده مرکز آموزش تخصص‌های دریایی باقرالعلوم(ع) با اشاره به اینکه این پیروزی اولین پیروزی اثربخش در دریا بود، افزود: در طول دفاع مقدس هم کشورهای مختلف با هدایت آمریکا می‌خواستند نظام اقتصادی، صادرات و واردات ایران از دریا را  مختل کنند که نیروی دریایی با اسکورت کشتی‌های تجاری باعث حفظ شریان اقتصادی کشور شد؛ بیش از ۱۰ هزار کشتی تجاری و نفتکش در طول دفاع مقدس اسکورت شدند و اقتصاد نظام در آن برهه حساس که نیاز شدید به صادرات و واردات داشتیم حفظ شد.

شعبان‌زاده با بیان اینکه بعد از دفاع مقدس تامین نیروی انسانی در دستورکار نیروی دریایی قرار گرفت که باعث تحول شد، گفت: نیروی انسانی مهمترین سرمایه هر سازمانی است که مهمترین شاخصه آنها تعهد و تخصص بوده تا بتوانند به صورت مستقل ماموریت‌ها را انجام دهند.

وی با بیان اینکه دانشگاه امام نوشهر، مرکز آموزش تفنگداران در منجیل و مراکز آموزشی در سیرجان و تخصص‌های دریایی در رشت از مراکز مهم تربیت نیروی انسانی نیروی دریایی در حوزه آموزش‌های نظامی است، عنوان کرد: تربیت نیروی انسانی در صدر اهمیت امور قرار دارد؛ تجهیزاتی که ساخته می‌شود و توفیقاتی که حاصل می‌شود، اقتدار نیروی دریایی مرهون نیروی تربیت یافته متعهد پای کار است.

فرمانده مرکز آموزش تخصص‌های دریایی باقرالعلوم(ع) با اشاره به خودکفایی در عرصه ساخت تجهیزات نظامی و شناورها، ادامه داد: سرفصل‌های آموزشی متناسب با شرایط روز دنیا و تهدیدات برنامه ریزی می‌شود تا اگر تهدیدات نوظهوری به وجود آمد آمادگی داشته باشیم و در این راستا نیروها را به روز می‌کنیم تا بتوانند متناسب با آن تهدیدات مقابله کنند.

شعبان‌زاده با اشاره به اینکه نیروی دریایی یک نیروی تجهیزات‌محور است تا بتواند به صورت مستقل ماموریت خود را انجام رساند، افزود: با اینکه در حوزه‌های نظامی‌ و دفاعی در تحریم هستیم اما توانستیم در دل تحریم‌ها به خودکفایی رسیده‌ایم و آنچه که نیاز داریم در حوزه دفاعی توسط جوانان متخصص ما در داخل کشور ساخته می‌شود.

وی با بیان اینکه از سال ۲۰۰۵ پدیده شوم ‌دزدی دریایی مدرن اتفاق افتاد و شاهراه‌های تنگه هرمز مالاکا و باب المندب که مهم‌ترین منطقه تردد کشتی‌ها هستند موقعیت پر خطری است که تهدیدات دریایی رقم می‌خورد، تاکید کرد: حمایت از کشتی‌ها و تامین خطوط مواصلات دریایی به عهده ارتش قرار گرفت و از سال ۱۳۸۸ تاکنون ۶۰۰۰ کشتی تجاری و نفتکش اسکورت شدند که علی رغم تهدیدات مختلف خوشبختانه هیچ ربایشی نداشتیم و حتی به کشورهای دیگر هم در این حوزه کمک می‌کنیم.

شعبان‌زاده با بیان اینکه در حال حاضر ناوگروه ۷۹ نداجا با اقتدار در حال گشت‌زنی، حفاظت و تامین خطوط مواصلاتی کشتی‌های تجاری نفتکش و شیلاتی کشور در مدار ۱۰ درجه شمال اقیانوس هند است، تصریح کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری «نیروی دریایی نیروی علمی، بین‌المللی، سیاسی و نظامی است» و در این راستا آماده اجرای همه ماموریت‌های ابلاغی است.

فرمانده مرکز آموزش تخصص‌های دریایی باقرالعلوم(ع) با اشاره به اینکه در ناوگان شمال و جنوب اقتدار و آمادگی رزمی وجود دارد که برگزاری رزمایش‌ها نقطه عطف این آمادگی است، خاطرنشان کرد: رزمایش‌ها با هدف آمادگی و اقتداری نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی و همچنین ارزیابی عملکرد تجهیزات اجرا می‌شوند.

وی با بیان اینکه در هفته نیروی دریایی ۴۱ عنوان برنامه در استان اجرا می‌شود، افزود: دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، دیدار با خانواده شهدا، تجدید میثاق با شهدا، ویزیت رایگان، اعزام کارکنان و فراگیران، شرکت دریادلان در پویش نذز خون، برگزاری جشنواره سرود، برگزاری دو محفل انس با قرآن، برگزاری مساقات فرهنگی و ورزشی ویژه خانواده کارکنان، تجلیل از کادر درمان و برگزاری سیزدهمین دوره طرح مواسات از جمله برنامه‌های بزرگداشت هفته نیروی دریایی است.

شعبان‌زاده با اشاره به مردم‌یاری نیروی دریایی در زمان شیوع کرونا، اخاطرنشان کرد: نیروی دریایی با هدف مردم یاری در کرونا همواره در کنار مردم است تا به ماموریت‌های ذاتی خود به بهترین شکل اقدام کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی فرمانده مرکز آموزش تخصص های دریایی باقرالعلوم ع شعبان زاده نیروی انسانی کشتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۳۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتش آلمان حضور نظامی در اقیانوس هند و آرام را تقویت می‌کند

وزارت دفاع آلمان از اعزام دو ناو جنگی به سمت اقیانوس هند و آرام و برگزاری چندین مانور برنامه ریزی شده با کشورهای منطقه از جمله هند خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "ان‌تی‌وی"، نیروی دریایی آلمان دو کشتی به آن سوی دنیا می فرستد. یک ناوچه و یک کشتی تدارکاتی در راه به سمت اقیانوس هند و اقیانوس آرام هستند. چندین تمرین با کشورهای دیگر برنامه ریزی شده است. نیروی هوایی هم درگیر این عملیات شده است.

به این ترتیب دو ناو نیروی دریایی آلمان روزگذشته به سمت اقیانوس هند و اقیانوس آرام حرکت کردند. بر اساس اطلاعات منتشر شده کشتی تدارکاتی "Frankfurt am Main" از ویلهلمشاون و ناوچه "بادن-وورتمبرگ" از روتای اسپانیا حرکت کرد. این کشتی ها قرار است در دریا ملاقات کنند و تا دسامبر در جریان باشند. چندین تمرین با کشورهای شریک از جمله هند برنامه ریزی شده است. این کشتی ها برای کمک به آزادی مسیرهای دریایی در نظر گرفته شده اند. نیروی هوایی آلمان نیز دخیل است. البته این یک عملیات نیست زیرا هیچ دستوری از سوی بوندستاگ (پارلمان آلمان) برای آن وجود ندارد.

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان در این باره گفت این کشتی ها از کانال پاناما، دریای چین جنوبی و دریای سرخ عبور کرده اند. به گفته وی باید در زمان مناسب تصمیم گیری شود که آیا از تنگه تایوان عبور کنیم یا خیر. هنوز تصمیمی در ین باره گرفته نشده است. این سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات گفت: "با توجه به این واقعیت که برخی از متحدان و نیروهای شریک از آنجا عبور می کنند، این البته یک گزینه است."

ناو «بایرن» قبلاً از آگوست 2021 تا فوریه 2022 در مأموریت مشابهی حضور داشت. این کشتی جنگی البته در آن زمان از تنگه تایوان عبور نکرد. عبور از این گذرگاه باعث خشم چین می شود.

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان هم اخیراً احتمال عبور «بادن-وورتمبرگ» از تنگه تایوان را رد نکرد. وی در جریان سفر به نیوزیلند گفت که مسیر کشتی جنگی و یک کشتی تدارکاتی از قبل اعلام نخواهد شد. وی در عین حال تاکید کرد که "حق عبور مسالمت آمیز" در مورد تنگه تایوان نیز اعمال می شود. به گفته وی همان قوانین در آنجا اعمال می شود که در تمام مناطق دریایی مشابهی که کشتی های ما و سایر کشتی ها در آن تردد می کنند. ماموریت آموزشی این دو کشتی بر همین اساس انجام می شود.

"بوریس پیستوریوس"، وزیر دفاع فدرال آلمان از یک «عملیات بزرگ اما بسیار طولانی» صحبت کرده و گفت: یک ماموریت همراه با ناوچه "بادن-وورتمبرگ" تا پایان سال برنامه ریزی شده است. به گفته وی این کشتی‌ها، از جمله، در تمرین‌هایی با شرکای بین‌المللی در اقیانوس آرام شرکت خواهند کرد.

به گفته وزارت دفاع آلمان حدود 200 سرباز در "فرانکفورت آم ماین" مستقر هستند، در حالی که "بادن-وورتمبرگ" روز سه شنبه با حدود 180 سرباز جنوب اسپانیا را ترک کرد. پیستوریوس در سخنانی گفت: قرار است این دو کشتی در چند روز آینده در اقیانوس اطلس ملاقات کنند و "بازدیدهای بندری و همکاری و تمرینات متعددی را با شرکای خود در سراسر جهان طی 210 روز آینده انجام دهند.

به گفته پیستوریوس، شرکت در یک رزمایش بین‌المللی در سواحل هاوایی برنامه‌ریزی شده است، و کشتی‌ها همچنین حضور آلمانی‌ها را در اقیانوس هند و اقیانوس آرام نشان خواهند داد. پیستوریوس گفت: این منطقه ای با اهمیت استراتژیک جهانی فزاینده، همچنین برای آلمان و اروپا است. پیستوریوس ادامه داد: ما می خواهیم به ثبات، امنیت و باز بودن مسیرهای ترانزیتی کمک کنیم، همچنین به این دلیل که مستقیماً بر ما تأثیر می گذارد. به گفته وی نگاه از راه دور ، عدم حضور و عدم دفاع از نظم مبتنی بر قوانین، گزینه ای برای آلمان نیست و نخواهد بود.

پیستوریوس همچنین گفت، همزمان با نیروی دریایی، نیروی هوایی نیز "در سراسر جهان حرکت خواهد کرد". این وزارتخانه گفت: "نیروی هوایی در مجموع در پنج رزمایش بین المللی در آلاسکا، ژاپن، هاوایی، استرالیا و هند با بیش از 30 هواپیما شرکت خواهد کرد."

هم زمان با آغاز این ماموریت دولت چین به آلمان درباره عبور کشتی‌های جنگی این کشور از تنگه تایوان هشدار داده و این را اقدامی در جهت تحریک و تهدید حاکمیت و امنیت چین دانست.

لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در سخنانی در پکن گفت: چین همیشه به حق آزادی دریانوردی احترام گذاشته است، اما قاطعانه این مسئله را رد می کند که هر کشوری به نام آزادی دریانوردی، حاکمیت و امنیت چین را تحریک و تهدید کند. وی تاکید کرد: امید است کشورهای خارج از منطقه آسیا و اقیانوسیه برای صلح و ثبات در تنگه تایوان مشکل ایجاد نکنند.

عبور از تنگه تایوان می تواند به عنوان یک اقدام تحریک آمیز علیه چین تلقی شود. جمهوری خلق چین مدعی جمهوری دموکراتیک تایوان به عنوان قلمرو خود است. دولت مرکزی پکن در تلاش برای "اتحاد مجدد" با این جزیره است و بارها تهدید به حمله کرده است.

هشدار چین به آلمان درباره عبور ناوهای جنگی از تنگه تایوان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارتش آلمان حضور نظامی در اقیانوس هند و آرام را تقویت می‌کند
  • الحاق شناورها و تجهیزات جدید به نیروی دریایی
  • نیروی دریایی ارتش هیات پژوهشی به قطب جنوب اعزام می‌کند
  • نقش کلیدی تخصص، ‌نگاه‌ راهبردی و آموزش در عملکرد هیات‌های ورزشی خوزستان
  • ۵ نیروی هوایی برتر جهان در سال ۲۰۲۴؛ از تفنگداران دریایی آمریکا تا نیروی هوایی روسیه (+عکس)
  • هیئت علمی و پژوهشی ارتش به قطب جنوب اعزام می‌شود
  • اعزام هیئت علمی ـ پژوهشی نیروی دریایی ارتش به قطب جنوب
  • آماده‌باش ارتش یمن در محاصره دریایی رژیم اسرائیل
  • آماده‌باش ارتش یمن در تکمیل حلقه محاصره دریایی رژیم صهیونیستی
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین