Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-09@03:47:14 GMT

نیم نگاهی بر نمایش خیابانی دایره زنگی در آمل

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۸۳۶۷۶

نیم نگاهی بر نمایش خیابانی دایره زنگی در آمل

نمایش «دایره زنگی» برگرفته از آیین ها، آداب و رسوم مازندران  به نویسندگی و کارگردانی شعبان علیجان پور که با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان خرداد ماه 98 در سطح شهر به اجرا در آمد.

به گزارش ایسنا مازندران، رسوم و سنت های کهن در همه جای دنیا نشانگر هویتی جوامع است، شناسنامه ای که هیچ گونه نمود مادی خارجی ندارد و در هر حالتی اعم از حاضر و غایب، می تواند معرف شخصیت آن جامعه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حفظ این نشانگر هویتی، ضروری ترین اقدام برای حفاظت از میراث، آداب، رسوم و فرهنگ هر منطقه است و مهم تر از همه بیشترین نقش را در انسجام و پیوستگی اجتماعی بر عهده دارد.

به فراموشی سپرده شدن رسوم و سنت کهن به دلیل فرهنگی بودن آن ها برایش مقیاس و یا میزانی وجود ندارد اما با نگاهی به رفتار قالب مردم مازندران یا این رسوم را به یاد ندارند و اگر هم به یاد دارند تنها با این حس که یکسری کارها را برحسب عادت و بدون اطلاع درست از آن انجام می دهند، می توان دید.

نمایش «دایره زنگی» برگرفته از آیین نوروز خوانی، ورف چال، جشن آفتاب خواهی و بازی های محلی مازندران، کاری از گروه هنری جاویدان آمل به نویسندگی و کارگردانی شعبان علیجان پور با همکاری اداره فرهنگ وارشاد اسلامی این شهرستان درخرداد ماه 98 در مجتمع ولی عصر(عج) چاکسر و سطح شهر به اجرا در آمد.

نمایشی که  با دو شخصیت نوروز و فیروز به آیین هایی  نظیر جشن آفتاب خواهی، جشن ورف چال اسک آمل، جشن لال بازی، نوروزخوانی وبازی های محلی که نسل جدید آن را به فراموشی سپرده اند می پردازد.

نویسنده این نمایش با  داشتن دغدغه فرهنگی و هدف احیای فرهنگ رو به  فراموشی خطه مازندران، خصوصا فرهنگ عامه منطقه آمل و انتقال آن به نسل  حاضر اقدام به نوشتن این نمایش کرده است تا اینکه جهت احیاء و انتقال  این فرهنگ با استفاده از  شیوه نمایشی  گامی مثبت بردارد.

بازی اولی ها  در کنار هنرمندانی که سالیان سال در حیطه تئاتر فعالیت داشته اند توانستند با کسب تجربه از ایشان  بازی های خوب و روانی را از خود برجای بگذارند.

استفاده مناسب از موسیقی محلی مازندران و طراحی لباس از نقاط قوت این نمایش محسوب می شد و کمک بسیاری در روند رو به رشد نمایش داشت.

در این نمایش حبیب اله رحمانی، شعبان علیجان پور، صدیقه غلامی، محسن محسنی، امیر گلرد، نرگس خزایی، زهرا غلامحسینی، ابراهیم رضاییان، دنیا مرتضوی، زهرا کیا، مهسا علیجان پور، هانیه عزیزی، نجوا گلرد، هانیه غلامرضا زاده، علیرضا نجفی، پرهام هدایت زاده، فاطمه حسینی، بلدا باوی، خاطره امان آبادی، سیف الله کیا، محمد هاشمی، آرین فیروزجایی، سجاد سینایی فر، سید علی حسینی، محبوبه علیزاده و ستایسش حسینی به  ایفای نقش پرداختند.

دستیاری کارگردانی این نمایش را صدیقه غلامی بر عهده داشت، زهرا زارع به عنوان منشی صحنه،  سید علی حسینی به عنوان مدیر صحنه، امیر حسین علیجان پور به عنوان مسئول نور، شعبان علیجان پور به عنوان طراح صحنه و نور، طاهره حسینی به عنوان طراح  و اجراء بروشورو پوستر، هانیه غلامرضا زاده به عنوان عکاس، رضا برومند به عنوان تصویر بردار در این نمایش همکاری داشتند.

 در بخش موسیقی آقایان مهدی رضاییان، مهناز رضاییان و امیر بهادر بابلی، در بخش تدارکات قاسم قلی زاده،  محمد حسین فیروز جایی و کیمیا پاکدامن از یاری گران در این نمایش بودند.

گفتنی است که نمایش «دایره زنگی» از 19 خرداد 98 به مدت یک هفته درمجتمع ولیعصر(عج)  چاکسر آمل، اندیشه ۴۹ به اجرا رفت و با استقبال خوب مردم این شهر روبرو شد، این نمایش جهت شرکت در جشنواره تئاتر خیابانی در این شهرستان اجرای عموم داشته است.


انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال آداب و رسوم اداره فرهنگ و ارشاد جامعه محمد هاشمی موسیقی قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۸۳۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آثار راه‌یافته به بخش تئاتر خیابانی جشنواره فتح خرمشهر

به گزارش خبرنگار مهر، هیأت انتخاب آثار بیست و پنجمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر را محمدرضا مطوری، حسین ذوالفقاری و مهدی درویش تشکیل دادند.

براساس اعلام هیأت انتخاب بیست‌وپنجمین جشنواره تئاتر ملی فتح خرمشهر نمایش‌های «هشت خوان» به کارگردانی مجتبی خلیلی از اصفهان، «یادگاری» به کارگردانی آرزو جعفری و احسان بحرینی از جیرفت، «مجنون» به کارگردانی علی ربیحاوی از تهران، «قهرمان غریب» به کارگردانی مریم طرفی از سوسنگرد، «مستر دیفال» به کارگردانی سیدسروش پیمبری از کرمانشاه، «زخمه برادر» به کارگردانی عبدالحسین جلیل‌نسب از خرمشهر، «سفر» به کارگردانی مالک آبسالان از دهلران، «گلدمن» به کارگردانی پژمان مهراب‌پور و آمنه پورحسینی از خرمشهر، «اتیکت» به کارگردانی بهنام کاوه از آبادان (مشروط) و «ملاقات آخر» به کارگردانی حسن غابشی از خرمشهر (مشروط) به بیست و پنجمین جشنواره تئاتر ملی فتح خرمشهر راه یافتند.

بیست و پنجمین جشنواره تئاتر ملی فتح خرمشهر به دبیری مجید منادی از ۲۹ اردیبهشت تا سوم خرداد ۱۴۰۳ در خرمشهر به اجرا درمی‌آید.

کد خبر 6099556

دیگر خبرها

  • ویدئو| موافقان توافق با حماس خیابانی را در تل‌آویو بستند
  • ببینید | سورپرایز جالب خواننده آمریکایی برای یک پسر بچه حین ضبط یک ویدیوی خیابانی
  • اعلام آثار راه‌یافته به بخش تئاتر خیابانی جشنواره فتح خرمشهر
  • نمایشگاه گروهی عکس «مردم درود» در شهر درود برپا می‌شود
  • حمید نیلی مدیرکل جدید هنرهای نمایشی شد
  • «هلال» و دنیایی که از خرده فرهنگ می‌سازد
  • خروج موادمخدر از دایره ۱۰ جرم اول تهران
  • عمارت نوفل لوشاتو میزبان چه نمایش‌هایی است؟/ تاریخ فرهنگ و هنر ایران، مدیون کیمیایی است
  • نگاهی به رویارویی ذوب‌آهن و استقلال
  • برنامه «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه